Reacties

Ervaringen

Wil je reageren? Ga naar de contact pagina.

Ik vind wat jij niet vindt

L.K.

Ik zie terug op een goede conferentie met af en toe mooie gesprekken, gezelligheid en, zoals vanouds, een uitstekende keuken op Mennorode.

Soms vond ik het best wel moeilijk om voor mezelf concrete voorbeelden in te passen in een mentaal model. Ik zie dan ook met belangstelling de samenvatting van de cursusleidster tegemoet, om het een en ander achteraf goed op me in te laten werken.

Wat de workshop 'bibliodrama' betreft, ik vond het een hele goede ervaring wat langer stil te staan bij een Bijbelverhaal en te zien hoe dit verhaal per groep vanuit een verschillend perspectief belicht werd. De bijdrage van de cursusleidster vond ik ijzersterk.

Er was bovendien sprake van een goede balans tussen de programmaonderdelen van de cursusleidster (waarbij we hoofdzakelijk moesten luisteren) en die, waarin we zelf in actie moesten komen.

Tot slot: De afsluiting van de conferentie in de vorm van een viering in de kapel heeft mij diep geraakt.

Je bent van waarde

S.B.

Als kersverse predikantspartner was het voor mij een warm welkom. Heerlijk om naast een drukke baan en een druk thuisfront weer even bij te tanken met gelijkgestemden. Het thema "Je bent van waarde" leverde daar een mooie bijdrage aan.

E.G.
Ik vond het inspirerend zo gestructureerd te kunnen dromen en om te worden aangemoedigd die dromen om te gaan zetten in stappenplannen..
De open sfeer, gezelligheid, maar ook de bagage die je meekrijgt zijn zaken die ik aan zou voeren om anderen aan te moedigen mee te gaan.
Ik vond deze conferentie een zeer positieve ervaring

L.D.
Het heeft me inzicht gegeven en verder gebracht. Er was een positieve sfeer en het was fijn iedereen te ontmoeten.
Feest der herkenning en leerzaam. Super!

L.R.
Een enkele keer leek de uitwerking van het thema niet helemaal goed aan te sluiten bij de leefwereld van de deelnemers, dan leken het ideële en het werkelijke iets te ver uit elkaar te liggen, maar misschien was dat juist ook de bedoeling.
Ik vond het erg goed om elkaar complimenten te geven
Ontmoeting met predikantspartners doet heel goed
Ik heb het heel gezellig gehad, goede gesprekken ook op de terugweg, hartverwarmende mensen!

M.T.
Positieve ervaring was dat ik me heel erg gesteund voelde! Dat je zo jezelf kunt zijn.
Dat je begrip krijgt voor de plek die je als predikantsvrouw hebt. Je hoeft dit niet uit te leggen.
Ik kijk met warm gevoel terug naar de conferentie terug. Welke doelen stel ik mezelf ben ik nog regelmatig mee bezig.

Geloof in de pastorie

G.M.

‘Dat dit bestaat, dat je elkaar niks hoeft uit te leggen, veilig, wat een mooie plek, wandelende leermomenten in het bos, de verrijkende mooie mensen die ik ontmoet heb, een prachtig programma, een goede sfeer, veel muziek, pauze, Kees vol humor, nieuwe mensen, pret en ontspanning’.

A.H.
Ik kijk met tevredenheid terug op de conferentie. Het was weer goed en ontspannend
TH Het was een goede conferentie. Goed geleid, mooie plek, veel deelnemers en goed programma. Ik heb er nog veel aan terug gedacht deze dagen en ook veel over verteld. Ik had iets meer diepgang verwacht t.a.v. het thema, maar de mensen geven zelf aan wat het belangrijkst is om te delen.

MK
Het is altijd de moeite waard, maar dit keer was het wat ontspannener dan anders, terwijl er toch diepgang was. Leuk, dat er mensen instrumenten hadden meegebracht en ook heel leuk, dat er 5 kerken vertegenwoordigd waren. Ik kan me niet herinneren, dat ik dat eerder heb meegemaakt.
Ik vond dat Kees Posthumus dat erg goed deed. Ik kende hem wel van voorstellingen en die vond ik goed, maar dat betekent niet, dat hij dit ook kan. Maar hij deed het goed. Leuke werkvormen met die rondgang in de pastorie, een verhaal over Paulus, wandelen. Zelf vind ik het niet zo erg, als er niet veel gewandeld wordt, al was die wandeling – in de regen – wel leuk
De werkgroep was ook duidelijk aanwezig en gaf leiding wanneer dat nodig was.

HD
De conferentie was verrijkend; aardige mensen, goede sfeer, heel snel voelde ik me op mijn gemak, uitstekende keuken.
Kees Posthumus is open, zeer bevlogen, creatief, geïnspireerd en inspirerend; hij verstaat bovendien de kunst je op je gemak te stellen en in een goede sfeer leiding te geven aan het gesprek.

KW
Ik kijk met plezier terug op de conferentie. Een mooie ontmoeting. Goed om elkaar te spreken. Met elkaar bezig te zijn rondom de Bijbel en ons leven in de pastorie. Ik heb er zeker van genoten.
Geloven in de pastorie. Daar hebben we het zeker over gehad. Naar het waren wel veel verschillende, kleine onderwerpen. Misschien had de vrijdagmiddag bijv. verder uitgediept kunnen worden i.p.v. zaterdag weer een nieuw onderwerp te pakken.
Ik heb het vorig jaar naar mijn zin gehad. Was benieuwd of het na een jaar pastorieleven weer anders zou zijn om op de conferentie te zijn. Het onderwerp sprak me zeker ook aan.

Zorg voor je verhaal

E.G.

Leuk thema voor de nieuwe conferentie. Daar wil ik zéker naartoe! Maar eerst moet ik nog even wat afspraken afzeggen en e.a regelen....

Ik in de dynamiek van de pastorie

E.G.

De conferentie was weer geweldig!

Bovendien is mijn woordenschat nog eens flink uitgebreid. Want termen en uitdrukkingen als : wasbalkon, de vliegende meubelmaker, de pastorie introuwen, het Maxima gevoel..... waren voor mij eerder nog niet bekend. Veel geleerd dus! Dank aan iedereen die aanwezig was, en aan hen die deze fijne dagen mogelijk maakten!

Bibliodrama

M.K.

Ik dacht dat bibliodrama gewoon een verhaal naspelen was, maar het is meer.

Het is je identificeren met een bijbels figuur waardoor het verhaal voor mij meer is gaan leven.

Ik heb er veel van geleerd.

Meer informatie?
Neem direct contact op met één van de werkgroepleden.
De e-mailadressen vindt u op de contact pagina

Ga snel naar ...