Eerdere conferenties

Verslag

Vrijdag 7 en zaterdag 8 november hadden we de najaarsconferentie van Prisma. Sarianne van Daalen had de taak om een groep van 22 veelkleurige predikantspartners, die elkaar minstens een jaar niet meer hadden gezien, te leren stil te zijn.
Overigens mochten we ook een aantal nieuwe mensen verwelkomen, die al heel snel een plekje in de groep vonden.
Dat het thema geen eenvoudige opgave was, was al snel duidelijk. De fijne contacten onderling, maar ook de drukte op het conferentiecentrum Mennerode waren hierin geen onbelangrijke factor. Maar gaandeweg de conferentie ging het stil worden toch steeds beter lukken.
Sarianne begon met het beeld van een hertje dat zo kan verlangen naar water, en wees ons erop dat in deze psalm er niemand was die dat hertje even optilde om bij een beekje neer te zetten. We moesten toch echt zelf aan de slag!
Ze leerde ons, dat om echt stil te kunnen worden je eerst je ziel, geest en lichaam stil moet zetten. Hoe je dat doet is voor iedereen verschillend. Dat je zintuigen hier een belangrijke factor in zijn leerden we ook.
Zo maakten we bijvoorbeeld op de vrijdagavond zelf lekker geurende olie, wat je ook kunt gebruiken om je lichaam stil te zetten.
Op zaterdag gingen we de stilte ook echt oefenen met behulp van twee verschillende vormen geïnspireerd op het kloosterleven. Waarna degenen die daar voor kozen, de lunch ook in stilte doorbrachten.
Afsluitend organiseerde we met elkaar weer een afsluitende viering, waarin we allen nog even konden verwerken wat we gebracht en wat we meegekregen hadden.
Het was een conferentie met veel tegenstellingen. Waarin we, in diep respect voor elkaars veelkleurigheid, toch samen iets van die stilte mochten proeven!

Meer informatie?
Neem direct contact op met één van de werkgroepleden.
De e-mailadressen vindt u op de contact pagina

Ga snel naar ...